Reziliencia a vezetésben kutatás

A vezető személyisége jellegzetes nyomokat hagy az általa vezetett szervezeten. Hiszen tudjuk: "A fejétől..."

Van aki a jég hátán is megél, van olyan aki bulldog módjára, van aki csak szépen, ahogy a csillag megy az égen, van olyan, aki mer, az nyer és olyan is aki sosem adom fel szellemben vezet, és még hosszan sorolhatnánk a jellegzetes megközelítéseket.

Hogyan érvényesülnek a különböző vezetői mentalitások a szervezetek fejlődésében, sikereiben, kudarcaiban? Hogyan ragadhatók meg ezek a jelenségek?  Milyen törvényszerűségek mentén jönnek létre ezek a hatások? Hogyan befolyásolhatók? Ilyen, és ezekhez hasonló gondolatok és kérdések inspiráltak bennünket, amikor összeállítottunk ez a kutatási projektet.

A boldogulás és a reziliencia szervezeti és vezetői vonatkozásainak értelmezésére és összefüggéseire irányul a kutatásunk.

• A boldogulás alatt azt a folyamatot értjük, amikor az egyén, vagy egy csoport, illetve szervezet képes úgy megküzdeni az előtte álló kihívásokkal, hogy közben fejlődik a felmerült problémákkal kapcsolatos kompetenciák vonatkozásában.

• A reziliencia lényege, hogy egy vezető vagy egy szervezet úgy tud változni, hogy a körülményekhez igazodva rugalmasan alkalmazkodik azokhoz és egyúttal a stabilitását is megőrizve egy magasabb szintű működésre áll át.  

Résztvevőként olyan felsővezetők, cégvezetők jelentkezését várjuk, akik szívesen osztanak meg egy olyan szervezeti, vagy vezetői szempontból jelentőséggel bíró, számukra aktuális problematikát, amellyel kapcsolatban elkerülhetetlenül szembe kell nézni valamilyen változással, változtatással.

 
 

 

Scroll to Top