A vezetők kibontakozása kutatás

A vezetői befolyás, hatásgyakorlás mértéke függ a pozícióhoz kötött jogoktól, felhatalmazásoktól és a személyes vezetői kompetenciák erejétől. Előfordul, hogy egy karizmatikus középvezető távozása az egész szervezetre kiterjedő hatást gyakorol, ugyanakkor egy cégvezető távozása is maradhat észrevétlen, ha szerényebb képességű az illető.

Vajon milyen tényezők befolyásolják a vezetői képességek kibontakozását? Mi a fontosabb, az ambíció, vagy a felkészültség? Mitől lesz képes valaki "felnőni" a pozíció adta feladataihoz és hogy lehet formális vezetői szerep nélkül is vezér egyéniséggé válni? Valós esetek tanulságai alapján szeretnénk válaszokat megfogalmazni ezekre a kérdésekre.

Kutatásunk témája a vezetői potenciál. Keressük, hogy melyek a tipikus szervezeti, illetve környezeti akadályok, amelyek nehezítik a vezetői kompetenciák kibontakozását és ezek hogyan függnek össze a vezető személyiségjegyeivel. Vizsgálatunk során felmérjük és tudományosan megalapozott módszerekkel elemezzük a fókuszált problémakezelés hatékonyságát is.

Résztvevőként olyan menedzserek jelentkezését várjuk, akik személyes tapasztalatokkal rendelkeznek a témára vonatkozóan, vagy szeretnék továbbfejleszteni és jobban kihasználni a bennük rejlő vezetői potenciált, szeretnének többet kihozni önmagukból és szívesen tesznek is ennek érdekében.

 ÖsszefoglalásCél
 FolyamatKimenet
 Csatlakozás 

 

 

 

Scroll to Top