Reziliencia a vezetésben kutatás célja

A vezetők és a szervezet működésében megnyilvánuló, a rezilienciára és a fejlődés általi megküzdésre utaló tendenciák összefüggéseit, és az ezeket befolyásoló tényezőket szeretnénk feltárni. Ennek érdekében két megválaszolandó kérdést fogalmaztuk meg:

• Milyen vezetői tényezők befolyásolják azt, hogy egy szervezet képes legyen a körülményekhez igazodva, egyúttal a stabilitását is megőrizve elviselni a változásokat úgy, hogy rugalmasan alkalmazkodik azokhoz és közben egy magasabb szintű működésre áll át?

• Milyen egyéni személyiség jellemzők és viselkedésmódok befolyásolják egy vezető rugalmas ellenálló képességét – rezilienciáját – és ezek közül melyek változtathatóak?

Célunk elősegíteni, valamint megérteni és tudományos megközelítéssel leírni:

• A vezetők és szervezetek olyan megküzdési törekvéseit, amelyek egyúttal kompetenciafejlődéssel is együtt járnak. 

• A stabilitás megőrzésére és a rugalmas alkalmazkodásra irányuló vezetői tevékenységek szervezeti működésre vonatkozó hatásait.

Célunk továbbá az is, hogy a témával kapcsolatos ismeretek bővítésével hozzájáruljunk ezeknek a szervezetfejlesztésben való hasznosításához és ezáltal hatékonyabbá tegyük a szervezetfejlesztő tanácsadók és a vállalatok felsővezetői közötti együttműködéseket.

 Csatlakozás 

 

Scroll to Top